Пательня, сковорідка для млинців купити в інтернет магазині
Багато улюблених блюд, які знайомі нам від наших бабусь йдуть відвіку та створюються завдяки винаходу людським потребам-сковорідці. Важко представити чогось іншого, на чому ми могли б випекти млинці, або котлети. Не дивлячись на те, що з'явилися багато інших пристосувань для готування, сковорода залишається головним інструментом жаріння. Які сковороди бувають, новомодні ВОК, сковорода гриль з кришкою, лайфхаки та все що ви могли не знати про сковороди-нижче.
Отже, купити сковорідку інтернет магазин -це ваш запит? Давайте ж раніше розберемо їх в деталях, а потім вже точно ми не помилимося в покупці!
Типи сковорідок по призначенню
Умовно можна розділити на 4-6 типів сковорідок, що запропоновані на ринку, по їх функції:
- Класичні. Можуть бути різних розмірів, з різних матеріалів. Зазвичай круглі. Як правило використовуються для жаріння, щоб пасерувати та гасити, придатні також і для пирогів в печі.
- Млинцева сковорідка для млинців зазвичай кругла, з плоским дном та низькою оконтовкой, в неї зручно наливати тісто, перевертати та знімати з неї млинці.
- Сковорода гриль з кришкою або без, але зазвичай вони важчі, можуть бути круглими, квадратними та у формі прямокутника. У борта можуть бути виїмки для зливу, а рифлена поверхня створить на продуктах фірмові смужки; може так само йти в комплекті з гратами. Сковорода гриль використовується для обжарювання м'яса, риби та овочів, зазвичай лежачи на ребрах, продукти не досягають дна з маслом і тому стають особливо смачними.
- Сковороди Вок-сучасний китайський посуд, з плоским дном, маленького діаметру. Нове слово на кухнях західних домогосподарок. Пательня вок купити в Україні? Рекомендуємо раніше вникнути усередину-матеріалу, які нюанси для кожного з них, та вже визначившись з якістю, ми зможемо упевненіше знати яка сковорідка для нас краще підійде.
- Сковорідки-казанчики для-плову, часто використовуються на Сході, та в Середній Азії
- Японські квадратні сковорідки для омлетів.
Типи сковорідок за матеріалом
Умовно їх 6:
- Чавунні. Старі добрі сковороди з арсеналу наших бабусь. (Чавунні сковорідки купити Львів? – та в інших містах. Не кваптеся, -разберем їх особливості нижче)
- Алюмінієві
- З неіржавіючої сталі. Міцні. Їх важко пошкодити або чимось зіпсувати.
- Тефлонові. На сталь або алюмінієву основу сковороди нанесений тефлон (полімерне покриття), що дозволяє їжі не пригорати, та частенько можна обійтися і без масла (для змазування)
- З керамічним покриттям. У 6 разів міцніше за тефлон. Принцип виготовлення на виробництві-на алюмінієву або чавунну основу наноситься покриття з керамічного композиту для антипригарного ефекту, та збільшення терміну експлуатації.
- З Титану. Чавун може ще оброблятись титаном, для антипригарного ефекту, плюс титан залишає менше шансів такому посуду проржавіти.
Ваш запит-купити сковорідку інтернет-магазин?
Раніше рекомендуємо ознайомиться з їх особливостями.
Як правильно зробити вибір сковорідки - поверхня
Чавун, алюміній, гриль? …
Сьогодні на прилавках величезний вибір посуду та сковорідок а саме круглих та квадратних, з кришкою та без, чавунні та алюмінієві, тефлонові та титанові, антипригарні та без такого покриття, із знімними ручками та без-сковорідок сотні! Як зробити правильний вибір, на що слід звертати увагу?
Для кожної сковороди свої особливості. Відмінністю буде її функція, а вона у свою чергу складеться з того, яка поверхня-дно та її борти. Поверхні бувають:
- Класичні плоскі. Для жаріння, пасирування, щоб тушити. Вам знайома ця поверхня. У наших бабусь та мам такі сковороди.
- Ребриста поверхня. Якщо ви збираєтеся використовувати сковороду в основному для жаріння, або в ній готуватимете крупні шматки м'яса, риби, або ж хочете доводити блюдо до особливих смаків та створювати фірмові смужки вам-слід купити модель-сковорода гриль з кришкою або без, яка має ребристу поверхню.
Ви, ймовірно, смажитимете на ній не один м'ясний стейк, і така сковорода гриль з кришкою або без-дозволить «укласти» м'ясо, рибу на спеціальні опуклі реберця, що дозволить жиру, сокам стікати в проміжки ребер, а м'ясу смажитися, а не сушитись, начебто його смажили на звичайній сковороді.
Зверніть увагу, щоб ребра були досить високими, а відстань між ними не широкою-так, стейк не провалюватиметься. Рекомендована висота-не більше 3 мм.
Якщо ви вирішили купити пательню вок в Україні-то звичайно вам слід взнати особливості готування на ній, наприклад, вона невелика, і для великої кількості гостей або домашніх навряд чи підійде, але хороша для швидкого жаріння невеликих порцій скибочок м'яса, овочів.
Маючи тонку поверхню, та мультифунціональну місію як казанка, так і сковороди, вона буде хорошим придбанням для особливих завдань на кухні. Відзначимо, що ВОК не антипригарна сковорідка-продукти у ВОКу не згорять, але проте зажадають вашої уваги, тому що смажаться швидко.
- Поверхні з додатковим покриттям. Тефлон, титан, кераміка. Існують і інші матеріали. Сковорідки з гранітним покриттям, керамічна сковорідка, і всі вищеперераховані матеріали «внесені» до її основи для більш рівномірного підігрівання, та збереження, збалансованішого температурного режиму; такі сковороди ще важче подряпати, якимсь чином пошкодити, та вони збільшують термін служби.
Вони додають у вартості, але якщо вам потрібний надійний друг на кухні, а ви часто там орудуєте, то додатковий шар сковороди послужить на добру користь.
Купити сковорідку інтернет магазина, але ви все ще не визначилися? Тоді продовжимо нашу подорож та дізнаємося про особливості матеріалів, щоб стало ще простіше рухатися в підборі своєї сковороди!
Як правильно зробити вибір сковорідки - матеріал, плюси та мінуси
- Який матеріал? Алюміній або чавун? А може і зовсім нержавійка-сталь?
Звичайно, правильніше мати всіх трьох типів сковорідок удома-чавунну, алюміньку та із сталі, тому що кожна несе в собі свою функцію та свої унікальні кулінарні рішення.
- Чугун
Алюміній легкий, чавун-при тому ж розмірі, важить в 2-3 рази більше. Врахуйте цю особливість. Алюміній не вимагає спеціального підходу, а чавун капризний. Якщо у вас сковорода гриль, та ви готуватимете часто м'ясо-то вірогідно чавун буде більшою перевагою. Він має низьку теплопровідність, але має високу теплоємність. Цей матеріал повільно розігрівається, але коли розігріється, підвищує та нагромаджує дуже високі температури та тепло. На чавуні-грилі ви швидко отримаєте потрібну температуру та зможете сміливо приготувати потрібні блюда.
Чавун хороший як сковорідка для млинців. Якщо ви хочете купити пательню для індукційної плити-чавун тут теж буде чемпіоном.
Як ми говорили, Хтось може відзначити мінусом вагу чавуну, але в цілому, навряд чи це проблема-коли ви смажите, сковорода стоїть непорушно, а м'ясо та овочі перевертаєте щипцями.
- Алюміній
Алюміній легший за чавун, має антипригарне покриття та не вимагає спеціального підходу.
Алюміній не такий теплоємний матеріал, та на таких сковорідках складніше підтримувати задану температуру, потрібно бути віртуознішим кулінаром, щоб пристосувати її до рівномірного та успішного жаріння, пасирування, тушіння на ній.
Навіть якщо начиння позиціює як антипригарна сковорідка з подвійним дном, це не матиме значення. Все одно температура буде не така тривала та потужна як в чавуну.
Алюмінька хороша для овочів, для коханої жаренной картоплі, або для тушки, взагалі для всього, що не вимагає високої температури або випалення. Дно не перегрівається, як і стінки і вона тримає температуру, тому як не старайся, її не розжариш, -у неї слабкий теплообмін.
Можна на алюмінці смажити і м'ясо, але цей процес займе трохи більше часу, та вірогідний той ризик, що стейк все ж засушиться.
Для новачків алюміній саме те, -алюмінієвая антипригарна сковорідка гарантує, що нічого не прилипне та не підгорить, навіть якщо температурний режим був неправильно вибраний.
Як ми писали, для дослідних кулінарів, а також любителів млинців-чавун як начиння, або, якщо ви залицяльник млинців, млинцева сковорода буде мати набагато більшу перевагу, в такому посуді блюдо соковитіше готується та має унікальний смак, а млинці в ній точно не підгоратимуть.
- Нержавіюча сталь.
Сталь. Швидко нагрівається. Швидко остигає. Це щось середнє між чавуном та алюмінієм. Сильно розжарюється і на ній зручно смажити м'ясо. На ній прекрасно смажити картоплю. Якщо у вас філе-риба, яка вимагає делікатності, то на сталі можна дуже швидко її посмажити, сталь не встигає вистигнути. Сталь не така делікатна та більш практична, її важко розбити, в митті можна гарненько чистити та терти, не боячись стерти захисний шар, його там просто немає.
У ресторанах зважаючи на їх практичність шеф-кухарі вибирають частенько саме сталь.
Якщо ваш запит сталева купити сковорідку інтернет магазин, уточнюйте в оператора чи є у неї антипригарне покриття. Вибирайте з ним. Це додасть зручності в готуванні, але навіть якщо модель без покриття-не біда, просто знадобиться час пристосуватися та лавірувати з температурою.
- Трохи про ВОКи, казани та інше.
Воки виробляються частенько з тонкої сталі. Казани, які популярні як в Росії, так і в Середній Азії, в яких добре робити плов та інші смачні азіатські страви виконані з чавуну та сталі. Японські квадратні сковорідки для омлетів, які рідше зустрічаються на наших кухнях-можуть бути із сталі, нержавіючої сталі або алюмінію.
Відзначимо, що вище названі моделі сковорідок є швидше екзотичною особливістю, їх вибирають домогосподарки-віртуози та ресторани, їх шеф-кухарі. Але для простої кухні та звичайного комфортного готування, згодяться і сковороди з алюмінію, чавуну та сталі.
Як правильно зробити вибір сковорідки - форма
Зараз можна зустріти сковороду незвичної форми-квадрат або прямокутник. Але з точки зору-практичності-що краще? Кругла чи квадратна?
Відзначимо головний плюс квадрата-на нім більше поміщається. Ковбаски та стандартизовані вироби? На квадратній можна розкласти більше. М'ясні стейки? На квадраті можна розмістити два, в круглій один.
Але, круглі-зручніше зберігати. Всі наші сковорідки та кухонне начиння круглі, сковорідки так складаються одна в одну та не захаращують простір.
Керамічна сковорідка або сковорідки з гранітним покриттям зазвичай йдуть округлої форми.
Інші особливості сковорідок
- Багато розмов про те, що чавун важчий, важить в 2-3 рази більше, але в процесі готування не потрібно чіпати сковороду руками та носити по кухні, чи не так?
Навіть і ручки власне не обов'язково прикручувати, вони просто там не потрібні. Після закінчення приготування блюда, хвилин 15-20 вона може залишитися «наодинці з собою» та холонути, а потім можна її спокійно помити.
Тому не надавайте великого значення, що вона важча. Більш того, це ознака, що виробник «вклав» в сковороду досить самого чавуну, не заощадивши та створив справжню класичну сковороду.
- Не мити чавун дуже ретельно мочалкою та миючим засобом. Так можна стерти захисну плівку, та до сковороди почне все прилипати та підгорати. Ця плівка захищає чавун від контакту з киснем, та від ржавіння.
- Перш ніж відправити чавунну сковороду зберігатися-добре протерти її маслом та серветкою.
- Алюмінієву сковороду навіть з пластиковою ручкою цілком можна класти і в духовку.
- Потрібність кришки. В більшості випадків вона необов'язкова. Лише тоді коли ви смажите великі шматки м'яса, і ви не упевнені що воно не залишиться сирим. В цьому випадку в кінці приготування блюда можна накрити кришкою та залишити ще на декілька хвилин, щоб воно підійшло, та набрало готового вигляду!
Лайфхаки і нюанси при експлуатації і покупці сковорідки
- Щоб точно з'ясувати, що сковорода гриль з кришкою «що треба» -положіть звичайну кулькову ручку між ребра-вона повинна чітко поміщатися між ними.
- Якщо ви надумали купити пательню для індукційної плити, то невеликим мінусом тут буде той момент, що при взаємодії сковороди з індукційкою, сковорідка може так нагрітися та «дати жару», що датчики плити почнуть відключатися.
- Алюмінієві сковороди завжди дешевші. Якщо ви шукаєте-купити сковорідку інтернет магазин, та хочете попасти в бюджет, то запитуйте якісне начиння саме алюмінієвої основи.
- Не дивлячись на те, що алюмінієві сковороди тонкі. Уникайте купування дуже тонких моделей, тому що є вірогідність, що дно у них роздується дугою і масло стікатиме по краях. Смажитимете щось м'ясне, а в середині не буде масла, і м'ясо не прожариться рівномірно, а з боків надлишок масла дасть горіння та задимлення. Краще навіть алюмінієву модель вибрати потовстіше, тобто трохи дорожче.
- При покупці сковороди рекомендуємо докуповувати до неї кухонні щипці. Розкладати та перевертати продукти в процесі приготування стане простіше та легше. До чавунної сковорідки- вибирайте металеві. Для алюмінію-з силіконовими наконечниками, щоб не пошкодити захисний шар.
Якщо ваш запит-купити сковорідку інтернет магазина ще не був задоволений належним чином та у вас залишилися питання-сміливо звертайтеся в наш Контактний Центр, та ми постараємося підказати вам та розсіяти сумніви!
Гарантія якості
Всі запропоновані на сайті моделі сковорідок, як і інше начиння в асортименті проходять якісну інспекцію та вибіркове тестування на місцях виробництва. З повною довірою, визначившись з тим, що вам потрібно, можливо завдяки нашим підказкам, або спираючись на своє чуття та смак, -вибирайте! Полегшуйте процеси на кухні, щоб творити на ній було одне задоволення! Ми упевнені, що вибравши правильно сковорідку, ви додасте радощів від готування в ній собі та своїм коханим!
Купити пательню вок в Україні? Чавунні сковорідки купити Львів? та в інших містах. Інший посуд для плити? Запитаєте нас! Це просто!
Правильного вибору та приємного готування!
Купити сковорідку інтернет магазин. Сковорода гриль з кришкою. Млинцева сковорода. Асортимент та ціна. Замовляйте прямо зараз!